Aventurile fetitei Brave Eagle – poveste inainte de culcare


2016-10-28_232900

Aventurile fetitei Brave Eagle

 

 

Aventurile fetitei Brave Eagle

 

 

Cu mult timp in urma, un mare sef al indienilor, a decis ca tanara si curajoasa sa fiica  sa aiba cel mai bun cal din regiune. 2016-10-28_232909

Fetita se numea Brave Eagle. Numele i-a fost dat de zei in momentul in care s-a nascut. Ea a aflat motivul pentru care a primit acest nume abia cand a crescut si a devenit o domnisoara. Ea era curajoasa ca un lup si desteapta ca un vultur. Oamenii din regiune depindeau de ea pentru a supravietui.

2016-10-28_232852

Seful indienilor a spus : ” Fiica mea are nevoie de un cal special ca ea. Trebuie sa fie cel mai rapid, cel mai puternic si cel mai inteligent cal din regiune. ”

Cel mai bun razboinic a fost trimis de catre seful indienilor in cautarea acestui cal. Razboinicul a spus: ” Sefule, toti razboinicii stiu care este cel mai bun cal, dar niciunul nu este capabil sa-l incalece. El alearga liber in aceasta regiune. Este foarte rapid, foarte puternic si foarte inteligent. Multi razboinici au incercat sa-l incalece, dar nici unul nu a reusit. Numele lui este Angry Lightning.”

Atunci seful lor a spus : ” Doresc ca fata mea, Brave Eagle,  sa aiba acest cal. Daca vreodata acel cal se va supune cuiva, persoana aceea va fi Brave Eagle. Ea poate vorbi cu 2016-10-28_233116animalele si este favorizata de zei. ”

In ziua urmatoare, toti razboinicii calare impreuna cu Brave Eagle au pornit sa-l caute pe Angry Lightning. Acolo, in departare, pe un varf de deal, se afla un magnific cal roib, care incepuse sa alerge ca vantul. Trebuie sa fie Angry Lightning. Niciun alt cal nu poate alerga atat de repede.

” Brave Eagle, cum putem sa indeplinim dorinta sefului? Angry Lightning nu va veni la noi. „2016-10-28_235405

” Intoarceti-va acasa si eu voi reveni  calare pe Angry Lightning.” – fata a raspuns.

” Dar cum vei reusi? ” – intrebara razboinicii.

” Veti vedea. Eu stiu sa vorbesc limba cailor! ” – le-a raspuns Brave Eagle.

Inainte ca soarele sa apuna, Brave Eagle s-a intors la tatal sau in spatele lui Angry Lightning. Toti razboinicii s-au adunat uimiti in jurul ei si al calului. Ce animal superb!2016-10-29_000414 Cel mai curajos dintre indieni statea in spatele lui.

” Brave Eagle,cum ai reusit sa te intelegi cu Angry Lightning? „, se intrebau membrii tribului. ” Nici un alt razboinic nu a reusit sa il calareasca. Zeii trebuie sa-ti fi facut vreo favoare. „, gandeau ei.  Dar Brave Eagle le raspundea: ” Zeii nu mi-au spus cum sa fac, eu stiu cum gandesc caii si stiu sa le vorbesc limba.”

” M-am apropiat de Angry Lightning cu un buchet din ierburi dulci de pe deal. El2016-10-29_000927 nu a putut rezista mirosului de iarba dulce. Imediat cum a luat o gura de iarba din mana mea, i-am suflat respiratia mea in narile lui si apoi, i-am soptit ca daca va fi calul meu vom reveni pe acest camp in fiecare zi pentru ca el sa manance iarba. Va fi cel mai admirat si cel mai respectat cal dintre toti. El va fi leader-ul cailor. ”

Si uite asa, Brave Eagle a dezvaluit secretul. De atunci, ei au devenit inseparabili. Ei pot fi vazuti pe camp galopand cu vantul in fiecare zi. Cel mai minunat cal din toate timpurile este acum calul celei mai curajoase si inteligente printese indian din toate timpurile.

 

Categorii: povesti cu caluti | Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Lansează un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: