Black Beauty -capitolul 2: antrenamentul


 

Black Beauty -capitolul 2: antrenamentul

 

 

 

Aveam aproape 4 ani cand Farmer Grey a invitat un om, Squire Gordon, sa ma vada.  ” Ce cal frumos!”, a spus acesta. Intr-adevar, am crescut si aratam foarte bine. Am culoarea neagra cu exceptia chisitei piciorului din dreapta spate si am o stea alba pe frunte. ” Voi incepe sa-l antrenez, dar imi place sa-l las sa creasca inainte sa-l incalec. Copiii nu muncesc ca barbatii”, a spus Farmer Grey. Squire Gordon a chicotit, apoi s-a uitat la mine. Mi-a examinat dintii, apoi picioarele. ” Pot sa vad cum se misca?”, a intrebat iar raspunsul stapanului a fost afirmativ. Apoi, eu am mers la pas,am trapuit, apoi am galopat in timpul in care cei doi oameni priveau. Cand am terminat, Squire Gordon a fost multumit. ” Te rog, suna-ma cand e gata antrenamentul. Calul acesta este exact ce-mi trebuie”.

In ziua urmatoare am inceput antrenamentul. Eu deja stiam multe lucruri. Stiam sa port un capastru si sa merg calm pe langa om. Ridicam picioarele usor astfel incat sa mi se poata curata copitele. Dar am aflat ca mai am foarte multe lucruri sa invat.2016-11-08_001510 Primul lucru a fost sa port fraul. Acesta avea o zabala. Imaginati-va surpriza pe care am avut-o cand Farmer Grey mi-a pus zabaluta in gura. Am incercat sa o scuip, dar stapanul mi-a vorbit frumos si mi-a dat cereale ca sa nu fac acest lucru. Totusi, sa am zabaluta in gura a fost un lucru foarte ciudat. Nu mi-a placut deloc. Apoi, stapanul a pus usor o sa pe spatele meu. Mai era o curea care lega saua pe sub burta. Nu m-a deranjat prea mult, mai ales cand am primit si mai multe cereale. Apoi, stapanul a facut acest lucru in fiecare zi si ne-am plimbat. De asemenea,  am primit extra cereale si multe cuvinte de lauda. Intr-o zi, stapanul s-a urcat in sa pe spatele meu. S-a simtit ciudat, dar i-am auzit vocea blanda si acest lucru m-a linistit. Cu timpul, ieseam in fiecare zi la plimbare cu stapanul prin ferma.

2016-11-08_135744Apoi, a adus o trasura si hamul. Mama mea si alti cai adulti au purtat acest gen de harnasament atunci cand erau pusi la trasura.
Harnasamentul era format dintr-un guler tare greu si un frau cu 2 patrate, numite ochelari. Cu ochelasii aceia puteam vedea doar inainte si deloc lateral. 2016-11-08_135818Mai multe elemente au fost adaugate, printre care, o curea rigida sub coada, numita codar, care mi-a placut mai putin decat zabaluta. Prima data cand Farmer Grey mi-a pus codarul, am simtit nevoia sa azvarl, dar imediat mi-am adus aminte de sfatul mamei, asa ca mi-am pastrat picioarele pe pamant. Aproape am uitat sa mentionez o parte din antrenament.

Stapanul m-a dus la o ferma de langa cateva saptamani. Am fost pus pe un camp impreuna cu cateva vaci si oi. Acolo iarba era delicioasa, asa ca, m-am apucat sa mananc. Apoi, am auzit un zgomot in departare. Dupa cateva secunde, un mare monstru negru zgomotos a aparut. M-a speriat asa de tare incat am galopat pana in partea cealalta a campului. Spre surprinderea mea, vacile si oile nu au reactionat deloc. Apoi, in curand, am descoperit ca monstrul era numit tren. Si am aflat de ce nimeni nu a fost deranjat de sunet. Trenul trece de cateva ori in fiecare zi. In primele dati am fugit de fiecare data, dar apoi am renuntat sa mai alerg, doar ridicam capul si ma uitam la el. Intr-un final, m-am obisnuit cu trenul, asa cum m-am obisnuit cu zabala, cu saua si cu harnasamentul pentru trasura. M-am intors acasa si stapanul m-a inhamat impreuna cu mama mea la o trasura si am mers prin imprejurimi. Ea este un cal bland si cuminte care m-a ajutat sa invat ce sa fac. 2016-11-08_141436” Inveti repede, fiule! Ma bucur tare mult, cu cat te comporti mai frumos cu atat oamenii se vor purta mai frumos cu tine. ”

” Ce vrei sa spui? Stapanul nostru se comporta frumos cu toti caii!”.

” Da, asa este, dar nu toti oamenii sunt asa buni ca stapanul nostru.”

Nu eram sigur de ce ar trebui sa ma ingrijorez de cum ar putea fi ceilalti oameni. Dar mai tarziu aveam ocazia sa aflu mai multe despre acest subiect.

Categorii: povesti cu caluti | Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Lansează un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: