Black Beauty – capitolul 3: prieteni noi si un nume nou


2016-11-10_134739

povestea poate fi vizualizata aici https://www.youtube.com/watch?v=Ae2qJ5jfTPw

Black Beauty – capitolul 3: prieteni noi si un nume nou

Intr-o dimineata, dupa micul dejun, un tanar a venit cu Farmer Grey in grajd. ” Aici este!”, a spus stapanul, oprindu-se in dreptul boxei mele. Strainul m-a cercetat :” Ce cal superb. Nu sunt deloc surprins de ce boierul l-a ales. ” Stapanul i-a raspuns ca ” Sunt sigur ca se va bucura de acest cal. Mie imi va lipsi mult dupa ce va pleca. „

Stapanul m-a scos din grajd si m-a mangaiat. Nu prea am inteles ce se intampla sau de ce ochii lui erau tristi. Dar mi-am pus nasul in palma sa ca sa-l fac sa se simta  mai bine. ” La revedere calutule, sa fii un cal bun si intotdeauna sa dai ce ai mai bun”, mi-a spus stapanul.

Apoi, a inmanat lesa cu care eram condus, strainului. Acesta, impreuna cu mine, am iesit pe poarta fermei in timp ce mama, impreuna cu ceilalti cai, au nechezat dupa noi de pe pasune. In curand, am intrat pe o alta poarta si am vazut o frumoasa casa. Aceasta era noua mea casa, Birtwich Park.2016-11-10_140900 Omul care m-a adus aici se numea James, seful ingrijitorilor. M-a condus intr-o mare si larga boxa si mi-a dat o mana de cereale. ” Ai ajuns acasa, baiete! Mai bine ma duc sa-i spun boierului ca ai venit!”, mi-a spus bland.

Erau 4 boxe in aceasta parte a grajdului si a mea era cea mai larga. Intr-o boxa mica era un ponei mic si grasut. Avea o coama si o coada bogata si un cap dragut.

” Buna! Care este numele tau?” , l-am intrebat.

” Eu sunt Merrylegs, sunt foarte aratos asa ca fetitele adora sa ma incalece sau sa ma puna la trasurica. O sa locuiesti langa mine de acum?”

” Cred ca da!”, i-am raspuns.

” Sper ca esti un cal dragut! Nu-mi place sa locuiesc langa cineva care musca”. Apoi, el s-a uitat cu coada ochiului spre boxa de pe partea cealalta. O iapa murga, cu un gat lung si gratios statea in boxa aceea. ” Deci, tu mi-ai luat boxa. Cum indraznesti sa scoti o doamna afara din casa ei? ” mi-a spus.

” Scuza-ma, dar nu am facut asa ceva. Omul care m-a adus m-a bagat in aceasta boxa. Eu chiar nu am avut de ales. ” , i-am raspuns.

” Nu-ti face griji”, mi-a spus Merrylegs, in timp ce iapa s-a intors. „Ginger stie ca e vina ei pentru ca a fost mutata. Are un obicei urat de a musca si domnisoarelor care ma vizitau au inceput sa le fie frica sa vina la mine.”

” Nu trebuie sa-si faca griji pentru mine, singurul lucru pe care il musc este iarba, fanul si lucerna. Dar de ce musca Ginger?”, l-am intrebat.

” Ea a spus ca nimeni nu s-a purtat frumos cu ea inainte. John si James spera ca de acum incolo ea va avea un comportament mai bun. „

In urmatoarea zi, John Manly m-a scos din boxa. John este antrenorul, este un om calm cu privire blanda. M-a spalat facandu-mi parul negru sa straluceasca. Cand aproape a terminat, a venit stapanul: ” Buna John, as fi dorit sa-l incalec in aceasta dimineata, dar din pacate nu am timp. Ai dori sa-l incaleci in locul meu si sa-mi spui cum merge?” 2016-11-11_171733

Apoi John a venit cu un frau si o sa. Cand a pus saua pe spatele meu, aceasta m-a deranjat la umeri. 2016-11-11_171738Noroc ca John si-a dat seama imediat ca saua nu era potrivita pentru mine. A luat-o si a adus o alta sa. John este un foarte bun calaret si eram fericit sa fac exact ce-mi cere. Am mers o vreme, apoi am trapuit si intr-un final am trecut la canter. Apoi , am pornit si intr-un galop rapid. Cand ne-am intors spre grajd ne-am intalnit cu stapanul meu care se plimba cu sotia sa.

” Cum a fost plimbarea, John? „

” Foarte frumoasa, dle. Este evident ca a fost bine tratat si bine antrenat.

” Excelent. O sa incalec maine pe el.”

A doua zi, stapanul a venit sa ma ia la o plimbare. Si el este un bun calaret asa ca am avut o plimbare relaxanta. Cand am trecut pe langa casa, sotia sa a aparut.

” Iti place de el?”

” Nu am mai incalecat pe un cal mai bun. Acum, el are nevoie de un nume.”

” Ar trebui sa-l numim Blackbird, la fel ca pe calul batran al unchiului?”

” Nu, este mai aratos decat a fost vreodata Blackbird. „2016-11-11_173130

” Chiar este o frumusete. Sa-l numim Black Beauty. „

” Black Beauty, imi place acest nume. „

Si asa, acum am o casa noua si un nume nou.

Categorii: povesti cu caluti | Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Lansează un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: