Black Beauty – capitolul 8: Pericol in furtuna


 

Black Beauty – capitolul 8: Pericol in furtuna

Intr-o zi de toamna tarzie, John m-a inhamat la trasura. Apoi, el si mosierul s-au urcat si am iesit impreuna pe portile mosiei. Mosierul trebuia sa ajunga intr-un anumit oras cu afaceri. Era la cateva ore distanta, dar nu m-a deranjat acest lucru. Trasura era usor de tras iar vremea era perfecta. A plouat mult in ultima perioada asa ca erau multe balti. Vantul adia usor si in jurul nostru erau frunze colorate cam peste tot.

In curand am ajuns la primul pod cu taxa. Raul era ridicat din cauza ploii din ultima perioada. Podul plat din lemn era la cativa centimetri deasupra apei. Paznicul a iesit din cabana sa : ” Raul se tot ridica. Mi-e teama ca va fi o noapte urata. ” le-a spus acesta lui John si mosierului.

Am traversat podul si ne-am continuat drumul. Cand am ajuns in oras, John m-a dus la un grajd pentru a ma odihni si pentru a manca, timp in care mosierul incerca sa-si rezolve problemele. Cand a revenit mosierul, se facuse tarziu. Am pornit spre casa.

„Vantul bate din ce in ce mai rau. „, a spus John in timp ce ieseam din oras. 2016-11-28_204856

” Nu cred ca am mai fost afara pe o asa furtuna”, a spus mosierul.

Am trecut peste niste campuri, apoi am intrat in padure. Vantul facea crengile copacilor sa se miste deasupra noastra, lucru ce ma cam agita putin. Mosierul parea si el agitat, dupa felul in care vorbea:  ” Mi-as dori sa fim afara din aceasta padure”.

” Si eu imi doresc la fel. Sper ca nici una din aceste crengi sa nu cada deasupra noastra. ” , a spus John.

2016-11-28_205051

Nici bine nu a terminat de spus ca s-a si auzit o lovitura. O secunda dupa, o creanga imensa s-a rupt si a cazut pe drum in fata noastra, blocandu-ne calea.

Zgomotul m-a speriat teribil. M-am oprit brusc si am inceput sa tremur. Multi cai s-ar fi speriat si ar fi inceput sa fuga. Dar am invatat sa nu fac asa, am stat nemiscat atat cat am putut. John a sarit din trasura si a venit in graba langa mine. ” Bun baiat”, a spus. ” Este ok, nu ai de ce sa te temi.”

Am decis sa ne intoarcem pana la ultima intersectie si sa luam alt drum spre casa. Asa am facut doar ca ne-a luat ceva timp. In momentul in care am ajuns la podul cu taxa, era aproape intuneric. Ne-am apropiat de pod intr-un pas calm. Cand am pus piciorul pe lemnul din care era facut podul, m-am oprit instantaneu. Am simtit ca ceva nu este in regula.

” Haide Beauty”, a strigat mosierul. A plesnit din bici ca sa ma faca sa merg. Dar podul era asa de ciudat incat am ramas pe loc. Mosierul m-a atins cu biciul. M-a usturat putin ca am sarit pe loc, dar nu m-a determinat sa inaintez. 2016-11-28_205214

” Asteptati dle.” A spus John. ” Poate este ceva in neregula. ” A sarit din trasura si a venit la mine.

” Ce s-a intamplat Beauty?  Haide, sa mergem! ”

In acel moment, paznicul a iesit pe partea cealalta a podului, cu un felinar in mana si a strigat: ” STOP! STOP! Podul este rupt la mijloc. Daca incercati sa treceti, veti cadea in rau.”

” O Doamne!” , a  exclamat mosierul. ” Cat pe ce. ”

” Bun baiat. „, a spus John. M-a luat de frau si am dat inapoi trasura, apoi s-a dus langa mosier. Am pornit pe malul lacului in jos, pana am dat de celalalt pod. Era construit mult mai sus fata de apa, asa ca, am trecut in siguranta.

Cand am ajuns acasa, era intuneric. Am gasit-o pe stapana asteptandu-ne, in ciuda orei tarzii.

” Sunteti bine?”, a spus venit in intampinarea noastra, plangand. ” Am fost asa de ingrijorata. ”

” Da, draga mea. ” , a spus mosierul. ” Suntem bine. Dar multumita lui Black Beauty. Daca nu era mai intelept decat mine si John, cu totii am fi fost cazuti si inecati in rau. ”

Au intrat in casa, asa ca nu am mai putut auzi ce au mai vorbit. Dar eram asa de obosit dupa lunga calatorie, incat nu m-a deranjat. John m-a condus la grajd si m-a deshamat. Apoi, mi-a dat sa mananc si ca recompensa am primit o gramada de morcovi.

Categorii: povesti cu caluti | Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Lansează un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: