Black Beauty – capitolul 9: Un baiat obraznic


Black Beauty – capitolul 9: Un baiat obraznic

Intr-o zi, am mers cu John sa ducem un mesaj de la mosier unui vecin. Pe drumul de intoarcere, ne-am intalnit cu un adolescent calarind un ponei negru in putere.

L-am urmarit cum se indreptau spre o poarta de langa drum. De o parte si de alta a portii era un inalt gard viu.

” Este nebun?”, a spus John. ” Poarta aceea este mult prea inalta pentru ponei ca sa o poata sari. „.

Se pare ca si poneiul a crezut acelasi lucru. Cand a ajuns la poarta s-a intors spre dreapta si s-a oprit. 2016-12-02_205905

” Hey!! „, a tipat baiatul. Apoi, a intors poneiul si a incercat iar. De data aceasta, i-a dat niste calcai in burta si cateva cravase pe crupa. Dar inca o data, poneiul a refuzat sa sara. In schimb, a intors brusc spre stanga. Inca nu a observat ca noi il urmaream comportamentul.

Baiatul a intors poneiul a treia oara spre poarta, lovindu-l cu calcaiul si cu cravasa cat de mult a putut. Cand a ajuns la poarta, poneiul nu a mai intors nici spre dreapta, nici spre stanga. Si-a lasat capul jos si a azvarlit de cateva ori. Baiatul a incercat sa se tina, dar ultima zvarlitura l-a facut sa alunece si sa aterizeze intr-o tufa. 2016-12-02_190527

„Auuu!!!”, a tipat .  ” Crengi stupide.”

Intre timp, poneiul s-a intors si a pornit la galop spre casa.

John a inceput sa rada. ” Baiatul a primit ceea ce meritat. ”  Am continuat plimbarea, in timp ce plansetele baiatului ne-au mai  urmarit o parte din drum. Cand am ajuns la urmatoarea intersectie, John a ales un alt drum:  ” Cred ca mai bine ne oprim la ferma Bushby, Beauty. Tanarul acela ar putea fi un mincinos, la fel cum este ca si  calaret. Ar fi mai bine pentru ponei sa spunem si noi povestea noastra. ”

Asa ca, ne-am indreptat spre ferma aceea. Un om statea in drum, privind in dreapta si in stanga, cu o privire ingrijorata. Sotia lui era langa el, si ea avea deasemenea, aceeasi privire speriata. Poneiul negru pastea in curte. Inca avea saua pe el, dar parea mult mai multumit fara calaret. 2016-12-02_190549

” Buna ziua, John. Mi-ai vazut cumva baiatul? Poneiul lui tocmai a venit acasa fara el. ”

” De fapt, chiar l-am vazut. Si dupa cum l-am vazut calarind, poneiului ii este mult mai bine fara el. ”

” Ce vrei sa spui? ” , a intrebat tatal baiatului.

” Ei bine, domnule, l-am vazut pe baiatul dvs lovind poneiul pentru a-l face sa sara. Dar poneiul a stiut ca nu poate sa sara peste o poarta care era mult prea inalta pentru el. Intr-un final, a azvarlit si baiatul a cazut intr-un tufis in care s-a zgariat. Baiatul a vrut sa-l ajut dar va pot spune ca nu a suferit nimic grav, in afara de acele zgarieturi, asa ca am decis sa-l las acolo. Ador caii si nu-mi place sa vad ca sunt tratati urat.

” Ohh, bieul Bill.” , a spus mama sa.  ” Ar trebui sa mergem sa-l gasim si sa-l ajutam. ”

” Cred ca mai bine ma duc singur, draga mea. Nu e nici prima, nici a doua oara cand Bill trateaza urat poneiul. E timpul sa-l oprim si sa-i dam o lectie. Multumim mult pentru instiintare, John. „, a spus tatal baietelului.

” Cu placere” , a spus John. ” Bafta cu baiatul”.

Cand am ajuns acasa, John mi-a dat jos saua si m-a ingrijit. In timp ce lucra, John i-a povestit mosierului ce s-a intamplat pe drum. In scurt timp, amandoi se amuzau de baiat si au fost de acord cu hotararea tatalui de a primi o lectie pentru neglijarea animalelor. Sperau, ca in urma lectiei, sa invete sa trateze animalele mai bine.

” Numai un las se poarta urat cu animalele. Bine ca acum lasul este copilul. Daca tatal va reusi sa-l faca sa vada altfel lucrurile, mai exista o speranta pentru baiat.”

Categorii: povesti cu caluti | Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Lansează un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: