Black Beauty – capitolul 12: Incendiu!


Black Beauty – capitolul 12: Incendiu!

 

Fumul a umplut grajdul. Ceilalti cai au devenit si ei nelinistiti si au inceput sa tuseasca. Era intuneric si fumul facea ca sa fie imposibil sa intelegi ce se petrece in jur. Am tusit din nou. Era greu sa respiri. Pocniturile lemnului de deasupra se auzeau din ce in ce mai tare. Nu intelegeam ce anume se aude, dar ma inspaimanta. Cred ca si ceilalti cai erau la fel de speriati. Toti au inceput sa necheze sau sa loveasca cu spatele in boxele lor.

Am auzit pasi grabiti afara. Apoi, un tanar ingrijitor a intrat in grajd. Aerul nou care a intrat in grajd m-a ajutat sa respir mai bine. Dar inca eram foarte speriat. Omul a incercat sa scoata primii cai din boxe. Dar acestia erau mult prea speriati, la fel ca mine, asa ca au refuzat sa iasa. La un moment omul a renuntat si a incercat la alta boxa. Dar calul a inceput sa traga inapoi, si la fel si celalalt de langa. Intr-un final, omul a venit la mine la boxa. A intrat repede in boxa si a vrut sa ma ia de capastru, dar eu m-am invartit in boxa, asa ca nu a putut sa ma prinda. Cand a incercat din nou, a reusit sa ma prinda. M-a tras ca sa-l urmez, dar am refuzat, intepenindu-mi picioarele din fata. Nu-l cunosteam si-mi era prea frica ca sa  am incredere intr-un strain. Nu aveam de gand sa merg nicaieri. Acum am realizat cat de prost am fost! Ingrijitorul doar incerca sa salveze toti caii. Dar la acel moment, am innebunit din cauza fricii.

Pocnitul acela incepea sa se auda peste tot si parea mult mai sigur sa stau in boxa decat sa risc sa ma apropii de orice ar fi cauzat acel zgomot. Boxa mea intotdeauna a fost un loc sigur, chiar daca eram acasa sau calatoream. De unde era sa stiu ca de data aceasta este diferit? Intr-un final, ingrijitorul a renuntat. A iesit fugind din grajd, tipand dupa ajutor. Dupa un moment, omul batran a aparut. Era mult mai calm decat cel tanar. A intrat la primul cal si a vorbit cu el calm, apoi calul l-a urmat, chiar daca inca mai era agitat. Apoi, l-a dus afara si s-a intors sa ia alt cal.

Intre timp, James a venit la mine la boxa.  ” Haideti frumusetelor, sa va scot afara de aici! „, ne-a spus cu calmul lui obisnuit si cu o voce joasa.  M-am bucurat sa-l vad, dar inca eram la fel de nervos. James mi-a pus la ochi esarfa pe care o avea la gat ca sa nu mai pot vedea nimic. Inca auzeam lemnul arzand dar vocea lui James calma era mai aproape de mine si-mi dadea incredere. Am decis sa am incredere in James si sa-l las sa decida in locul meu. Oricum, nu m-a dezamagit niciodata. Asa ca, l-am lasat sa ma duca afara si dupa o clipa, am gasit aer curat in jurul meu.

” Cineva sa tina acest cal pana ma duc sa mai aduc un cal!” , a spus James in timp ce imi dadea jos esarfa de la ochi. Un om m-a tinut, in timp ce James a fugit iar in grajd. Inca ma simteam speriat si nesigur si nu voiam ca el sa plece, asa ca am nechezat dupa el. Mai tarziu, Ginger mi-a spus ca nechezatul meu a determinat-o sa iasa din boxa si sa-l urmeze pe James afara. Apoi, James si Ginger au aparut.

Intr-un final, tot acoperul ardea. Am auzit cum incepea sa se prabuseasca. Cineva a chemat pompierii, erau pe drum. Omul batran  a mai scos si alti cai afara. Dar nu am mai ramas sa mai vedem ce se intampla. Mosierul a venit si ne-a dus la un alt hotel, intr-un alt grajd.

Dimineata, toata lumea vorbea despre incendiu. Oamenii care lucrau au scos aproape toti caii, in afara de doi, care au pierit in incendiu. Ma bucuram ca eu si Ginger eram in siguranta, dar eram tristi pentru cei doi cai. Toti erau aproape siguri ca pipa tanarului a produs incendiul. El a spus ca a lasat pipa jos cand a urcat sa dea fanul, dar nimeni nu l-a crezut. M-am bucurat mult ca John are reguli stricte acasa legate de astfel de lucruri. Nimeni nu avea voie sa aiba pipa  sau alt gen de foc pe langa grajd. Nu am putut intelege de ce aceasta regula nu este la toate grajdurile. Sigur astfel, cei doi cai puteau fi  salvati.

 

Categorii: povesti cu caluti | Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Lansează un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: