Black Beauty: capitolul 19: Planul lui Lady Anne


Black Beauty: capitolul 19: Planul lui Lady Anne

 

Cand vremea s-a incalzit, contele si sotia sa au plecat de la Earlshall Park. Voiau sa petreaca timpul la Londra, impreuna cu cativa membri ai familiei.

Majoritatea cailor au ramas la Earlshall Park, inclusiv eu si Ginger. Mr. York a plecat si el, lasand la grajd un ingrijitor mai in varsta care se numea Reuben, insarcinat sa se ocupe de grajd. Cele doua fiice mai mari ale contelui au ramas la conac, impreuna cu  unul din fratii lor si cu cativa verisori care au venit in vizita pentru perioada verii.

Lady Harriet este o fata tanara, mai bolnavicioasa, care nu a mers niciodata cu trasura si care rareori a iesit afara. Sora ei, lady Anne, pe de alta parte, este plina de viata si nebolnavicioasa. Ii place sa-si petreaca timpul afara si incaleca de fiecare data cand are ocazia cu fratii si verisorii ei. Curand, a devenit calaretul meu prioritar, numindu-ma Black Auster. Imi place foarte mult cand iesim sa ne plimbam. Lady Anne este o calareata foarte buna. Mainile ei sunt usoare si starea de spirit este mereu vesela. Companionul ei favorit in timpul plimbarilor este verisorul Blantyre. In timp ce unii tineri prefera sa incalece pe Ginger, Blantyre o prefera pe Lizzie, o iapa cu un galop rapid si cu spirit plin de viata. Tanarul spunea la toata lumea ce cal bun este Lizzie. Ginger, care o stia pe Lizzie mai bine decat mine, mi-a spus ca Lizzie este mai degraba agitata.

Intr-o zi, cand Lady Anne a venit la grajd, a cerut sa i se puna saua pe Lizzie. Tipul seii este cel folosit de tinerele doamne.  A mai spus ca astazi tanarul Blantyre poate sa incalece pe mine. Cand tanarul a venit a fost surprins si nesigur.

” Ce se intampla, Lady Anne? Te-ai saturat de Black Auster? ”

” Bineinteles ca nu!”, i-a raspuns cu un zambet. ” Dar sunt suficient de draguta sa te las sa  incaleci pe el astazi. Si, dupa cate lucruri ai spus despre Lizzie, abia astept sa incerc si eu sa vad cum este. ”
” Nu sunt sigur ca este o idee buna. Lizzie este un cal minunat, dar este prea agitata pentru o domnisoara. Nu cred ca este sigur pentru tine sa o incaleci. Te rog, hai sa mutam seile si sa schimbam caii. ”

” Dragul meu var, nu trebuie sa-ti faci atatea griji. Incalec de cand sunt mica. Acum, inceteaza sa te uiti asa ingrijorat si ajuta-ma sa incalec. ”

Tanarul si-a muscat buzele, dar nu a mai spus nimic. A ajutat-o sa incalece, i-a dat darlogii si apoi a incalecat si el. Mergeam pe langa poarta cand am auzit pe cineva strigand. Era un servitor.

” Lady Harriet are o intrebare pentru Dr. Ashley. „, a spus, tinand in mana o bucata de hartie. ” Vreti sa duceti acest bilet doctorului si sa aduceti un raspuns? ”

” Desigur!”, a spus tanarul, luand biletul. ” Ne bucuram sa ajutam.”

Satul unde locuia doctorul era la distanta de 1 mila. Am mers la pas pana acolo. Blantyre este un calaret bun si mi-a facut placere sa fac exercitiile la aer proaspat. Lizzie parea sa se simta si ea bine. Nu i-a facut lui Anne nici o problema. Ne-am oprit in fata portii doctorului. Era o alee scurta care trecea printre copacii verzi si care ajungea la casa.

” Du-te si du biletul. Eu si Lizzie te vom astepta aici. Poti sa-l legi pe Beauty de gard. Nu va pleca nicaeiri fara tine. ”

” Esti sigura ca totul va fi bine?”

” Bineinteles, acum du-te!”

Blantyre a descalecat si m-a legat. Apoi a disparut printre copaci. Lizzie statea linistita de o parte a drumului, avand darlogii lungi. Lady Anne zambea si avea o fata vesela. Noi stateam vis a vis de o poarta, a unui padoc intins pe un camp,  ce era deschisa. In timp ce il asteptam pe tanar sa revina, niste cai veneau la trap de pe camp, sarind si azvarlind. Un baiat ii fugarea, avand in mana un bat lung. Pana sa-mi dau seama ce se intampla, un cal a iesit prin poarta deschisa. Baiatul l-a vazut, asa ca a venit tipand si fluturand batul. Manzul a traversat drumul si a intrat in Lizzie. Baiatul a aparut si a lovit si el manzul. Lady Anne a tipat, tinandu-se de sa in timp ce Lizzie a azvarlit. Dupa o secunsa, Lizzie a pornit la galop.

 

 

 

Categorii: povesti cu caluti | Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Lansează un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: