Black Beauty : capitolul 28 : Soarta lui Ginger


Black Beauty 28: Ginger's Fate | Level 6 | By Little Fox

versiune engleza Black Beauty 28: Ginger’s Fate | Level 6 | By Little Fox https://www.youtube.com/watch?v=E5usrxZ_yeM

Black Beauty : capitolul 28 : Soarta lui Ginger

 

Iarna s-a transformat in primavara asa ca vremea era mult mai buna, mai ales ca viata cailor de trasura este mereu grea. Totusi, stiu ca a mea este mult mai buna decat a altora. Am aflat cu cat mai buna intr-o zi.

Trasura lui Jerry si altele asteptau la intrarea in parc. Era un concert in parc in acea zi. Vizitii stiau ca oamenii vor avea nevoie de o trasura in drumul spre casa dupa ce concertul se va termina.

In timp ce stateam acolo, o trasura saracacioasa a oprit langa a noastra. Calul care tragea era o iapa castanie, batrana, extenuata. Puteai sa-i numeri fiecare os de pe corp.

Jerry mi-a pus sa mananc niste fan in timp ce asteptam. Vantul a suflat niste fire spre iapa si ea si-a intins gatul lung si subtire sa le culeaga. Apoi s-a intors si s-a uitat dupa mai mult cu ochii ei fara speranta. Am crezut ca este ceva familiar la ea. Pana sa-mi dau  eu seama, ea s-a uitat la mine: : ” Black Beauty, tu esti? ” . Era Ginger. Dar nu este de mirare ca nu am recunoscut-o. Arata ca un alt cal. Gatul ei arcuit arata acum drept si slab. Picioarele ei delicate si subtiri erau acum umflate de la munca grea. Si fata ei care era plina de viata acum arata numai suferinta. A tusit si mi-am dat seama ca problemele ei legate de respiratie erau mai grave decat oricand. Ce s-a intamplat cu ea?

Vizitii de la trasurile noastre stateau de vorba la o distanta scurta asa ca am facut un pas sau doi ca sa pot vorbi cu Ginger.

” M-au mai tinut la Earlshall un an sau doi. Apoi m-am recuperat pentru a fi buna de munca. Fiul contelui s-a plictisit de mine asa ca am fost vanduta unui domn in zona. ”

” Era un bun stapan? ”

„Era in regula. La inceput ne-am inteles bine. Dar intr-o zi m-a galopat mai mult decat de obicei si problemele mele respiratorii au reaparut. ”

” Oh, nu. ”

” Domnul m-a tratat si m-a tinut pe repaos dar apoi m-a vandut. ”

A povestit ce s-a intamplat apoi. A fost vanduta de mai multe ori, intotdeauna ajungand in situatii si mai rele. Fiecare stapan si-a dat seama ca nu poate munci din greu fara ca problemele respiratorii sa nu revina.

” Intr-un final am fost vanduta unui om care detine mai multe trasuri si cai de inchiriat. Le ofera celor care nu isi permit propria trasura. Cand a aflat despre problemele mele, a decis sa ma vanda impreuna cu trasura lui cea mai ieftina. Omul care m-a cumparat nu-i pasa daca ma pune la o munca prea grea. Tot ce-l intereseaza este ca aiba profit. Asa ca muncesc tot timpul, fara sa am o zi libera. ”

” Ce ingrozitor!! Dar tu reuseai sa te mentii cand erai tratata urat! ”

” Stiu, dar ce rost are? Daca oamenii decid sa se comporte urat, vor face asta indiferent de orice. Tot ce putem face este sa induram cat putem pana la final. Ma bucur sa vad ca ai un stapan bun, Beauty. Cat pentru mine, o sa privesc inainte pana cand aceste zile se vor termina.

M-am simtit foarte trist, mai ales cand imi aminteam ce cal bun a fost odata. Nu m-am putut gandi la nimic ca sa-i spun ca sa o fac sa se simta mai bine. Asa ca, mi-am pus nasul langa ea, ca sa o consolez.

” Esti singurul prieten pe care l-am avut. ” , mi-a spus.

Apoi, vizitiul de la trasura ei a venit si au plecat.

A trecut o saptamana si ceva cand am vazut o caruta care trecea pe langa mine, ducand  un cal mort. Capul calului atarna pe marginea din spate. Era o vedere atat de ingrozitoare incat nu m-am putut uita mult. Am vazut destul cat sa-mi dau seama ca in caruta era un cal castaniu, cu gatul lung si cu o dunga alba pe fata. Cred ca era prietena mea Ginger in acea caruta. Sper ca era ea, oricum. Asta ar insemna ca suferinta ei s-a sfarsit pana la urma.

 

 

Categorii: povesti cu caluti | Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Lansează un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: