La ce sunt caii buni pentru copii


2016-10-26_135142

Articol inspirat de pe site-ul din dreapta ->

By JENNIFER FORSBERG MEYER

 

Caii sunt companioni minunati ai copilariei. Copiii sunt atrasi natural de ei si in felul acesta ei sunt o alternativa pentru TV, internet , jocuri electronice, tablete, etc. Echitatia , deasemenea, pune copiii in contact cu natura si se poate realiza in grup sau individual.

Echitatia ofera mult mai mult decat cunostintele ecvestre. Iata de ce caii pot fi o alegere pentru petrecerea timpului liber.

Daca esti om de cai, stii deja cat de benefici sunt caii pentru copii. Daca nu esti, ai putea fi surprins sa afli cat de constructiva poate fi interactionarea cu acest animal.  Iata, in randurile de mai jos, ce ar putea insemna pentru copilul tau „cresterea printre cai” :

Dezvoltarea caracterului. Lucrul cu calul, echitatia sau pur si simplu ingrijirea calului/ poneiului , pot dezvolta o serie de abilitati pozitive intr-un copil, inclusiv responsabilitate, rabdare, empatie, bunatate si autodisciplina.

Un copil de 17 ani a invatat in urma unor competitii ca ” munca grea si faptul ca tu crezi in tine te pot face sa ajungi unde iti doresti” .

Chiar si natura ecvina poate exercita o influenta pozitiva asupra copilului: caii raspund la ceea ce face calaretul.  Echitatia permite copiilor sa realizeze modul in care alegerile, atitudinile si comportamentele afecteaza celelalte creaturi din jurul lor.

Te ajuta pe viitor la scoala. Perseverenta necesara pentru a calari bine imbunatateste performanta scolara prin marirea capacitatii de concentrare si sporirea atentiei. Echitatia creste concentrarea copilului. Nu poti lasa mintea sa rataceasca cand esti calare pe un cal de 500 kg.

Beneficii pentru sanatate. Oamenii care cred ca toata munca o face calul inseamna ca nu au incalecat. Echitatia ajuta un tanar sa dezvolte echilibru, coordonare, flexibilitate. Mai mult decat atat, activitatile care implica toaletare, dusul si adusul seilor, curatatul boxelor etc, pot realiza un antrenament benefic pentru corp. Apoi, copiii pot invata cat de benefic poate fi un control dentar la timp, o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice regulate la cai si sa inceapa sa aprecieze nevoile lor de sanatate.

 

 

 

 

 

 

Categorii: informatii generale despre cai | Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Lansează un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: