Black Beauty – capitolul 11: La un hotel


Black Beauty – capitolul 11: La un hotel

 

A sosit ziua sa ne incepem calatoria spre prietenii mosierului. John si James ne-a inhamat pe Ginger si pe mine la trasura. Apoi James ne-a condus in fata casei mosierului unde el si sotia sa ne asteptau. S-au urcat apoi am pornit. Am mers cam toata ziua. Au fost cateva dealuri abrupte, dar James a condus cu multa grija. Intotdeauna de-a tinut pe partea cea mai neteda a drumului. Daca panta era lunga, oprea trasura de-o parte a drumului pentru a ne permite sa ne odihnim. Ginger si cu mine i-am fost recunoscatori pentru chibzuinta. Ne-a facut sarcina mai usoara. Cand aproape soarele apunea, noi am ajuns in oras.

” Vom opri aici in noastea aceasta, pentru a ne odihni. ” , a spus mosierul. ” Du-ne la hotel, te rog, James.”

” Da, domnule. „, a spus James.

Ne-a condus printre strazi si pe sub o arcada care dadea in curtea unui mare hotel. Am lasat pe mosier si pe sotia lui la intrarea in hotel si noi am continuat drumul pana la grajdul din spatele hotelului. Un ingrijitor ne astepta. Era un om mic batran cu un picior stramb, dar nu parea sa-l deranjeze prea mult. Era foarte activ si plin de viata, grabindu-se sa-l ajute pe James sa ne deshame. 2016-12-06_192949

” Ce frumusete esti! „, mi-a spus cu o voce prietenoasa. ” Hai sa te curatam, ca sa te poti odihni mai bine. „M-a dus in grajd, unde erau foarte multe boxe, avand cai unele dintre ele.  Alt ingrijitor a adus-o pe Ginger. Au inceput sa ne curete. James se uita la ei cu atentie. In viata mea nu am mai fost tesalat si periat atat de bine, asa cum am fost curatat de omul cel mic. Cand a terminat, James a venit si a verificat.

” Waw!!! Am crezut ca ma misc rapid la curatatea calului, si ca John e si mai rapid. Dar ne-ai facut pe amandoi de rusine. „, a spus James.

” Practica te ajuta. Si eu am multi ani de practica. Fac asta de 40 de ani. ”

” 40 de ani? Este mult timp. ”

” Da, intr-adevar. Am inceput la varsta de 12 ani. Fiind mic, o perioada am fost jocheu. Dar intr-o zi, participam la o cursa, cand calul meu a alunecat. Am cazut si mi-am rupt genunchiul, apoi nu am mai putut incaleca deloc. Dar nu am putut trai fara cai, asa ca, mi-am luat o slujba la acest hotel. ”

” Observ ca faceti aici o treaba foarte buna. ”

” Multumesc baiete. Imi face placere, mai ales cand ma ocup de un cal frumos ca acesta. Daca ma lasi sa ma ocup de un cal cateva minute, iti pot spune ce temperament are. Si pot sa spun ca acest cal negru este bine crescut si a fost tratat bland. ”

Dupa aceasta, omul batran m-a dus intr-o boxa si m-a hranit. Ginger statea si ea intr-o boxa langa mine, amandoi bucurandu-ne de cateva clipe de odihna dupa o zi atat de lunga pe drum.

Mai tarziu, un alt ingrijitor a venit si ne-a mai adus fan si apa. Cai erau in aproape toate boxele si el se ocupa de fiecare in parte. Apoi, un tanar a venit. Fuma o pipa.

” Buna Fowler. Imi poti face o favoare? „, a intrebat ingrijitorul.

” Desigur, cu ce te pot ajuta?”, a intrebat tanarul.

” Urca-te in pod si mai coboara niste fan. Dar fii sigur ca ai pipa stinsa. ”

” Ohhh, bine. ”

Atunci James a revenit in boxa pentru a mai vedea o data ce faceam eu si Ginger.

” Totul pare in regula aici!”, a spus James mangaindu-ne. ” Odihniti-va si ne vedem maine dimineata.”

La putin timp dupa ce a plecat, grajdul a devenit intunecat si linist. Am mai mancat inca putin fan, apoi am adormit. M-am trezit putin mai tarziu, simtindu-ma putin inconfortabil. La inceput nu stiam de ce.  Am tusit. Apoi, a tusit si Ginger. Aerul era amestecat cu fum, si niste pocnituri se auzeau de deasupra noastra. Deodata s-a auzit un tipat de afara: ” FOC !!!”

 

Categorii: povesti cu caluti | Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Lansează un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: